Minecraft Java eller Bedrock, forskjell og fordeler

Minecraft er ikke bare Minecraft, det er forskjellige versjoner som har forskjellige funksjoner og muligheter. Her kan du lese om forskjellene og fordelene.

Minecraft kan skape litt utfordring om man ikke kjenner til at det finnes forskjellig versjoner som er veldig like, men ikker fungerer sammen. For mange er det mye å sette seg inn i og kanskje vanskelig å få rett svar. Lettere blir det ikke for barna som gjerne vil spille, men ikke har forutsettninger for å forstå alle delene.

Som en av de beste spillene i verden har jeg, som mange andre, lagt mange timer blitt lagt på å utforske og bygge. Det som gjør spillet intressant er ikke «den fantasisk grafikken» eller «den spennende histioren». Men at det er en sandkasse der du kan utforske, bygge og overleve i en utrolig verden. Verden er min å bygge som jeg vil ha den, forme som jeg ønsker og timene forsvinner raskt når man først begynner.

Minecraft Java Edition, historie og kort forklaring

Den orginale Minecraft skaptes i 2009 av Markus «Notch» Persson og ble skrevet i programmeringsspråket Java. Denne var en suksess og hadde den gang kun grunnleggende funksjoner på plass. Men med årene fikk det mye mer innhold.

Dette er den mest populære varianten av MInecraft blant avanserte brukere. Det er også den mange som begynner med Bedrock og har PC går over til, grunnet den store mengden tillegg og utvidelser.

I 2014 kjøpte Microsoft opp Minecraft noe som gjorde at Bedrock til slutt ble lansert. Eller som det også kalles på PC; Minecraft Windows 10.

Minecraft Creeper
Creeper er et det mest kjente monsteret i Minecraft og har blitt en maskot for spiller. Du kjenner det sikkert igjen, og det har vært med siden begynnelsen.

Minecraft Bedrock, fra mobil til cross plattform

2011 kom en tidlig testversjon (Alpha) av det om nå er Bedrock, men vi måtte vente til 2016 før den ble lansert. Den store fordelen med Bedrock er at man kan spille sammen fra ulike plattformer, dette skjedde først i September 2017. Nå kunne man spille sammen fra mobil, Windows, Xbox One, Nintendo Switch og 2 år senere PlayStation 4.

Bedrock gir nye muligheter, har egne funksjoner og gjør det lettere å spille for alle. Men alle «Mods» eller tillegg som finnes til Minecraft Java fungerer ikke her. Mange av de tillegg og modifikasjoner man finner i Bedrock koster ekstra penger og dette kan bli dyrt i lengden.

Minecraft kirke/katedral
Minecraft gir deg mulighet å bygge som du vill, en katedral eller en borg kanskje.

Spill sammen med Minecraft Server eller Realms

Når man vil spille sammen men ikke er på samme nettverk så behøver man en Server eller Realm, men hva er forskjellen og hva skal man velge?

En server er teknisk sett en datamaskin som har Minecraft verdenen installert. Der er ditt spill tilgjengelig hele tiden og man kan kobble seg på hvor som helst ifra så lenge man har internettillgang (unntak for lokal server). Minecraft Realms er en server som drives og selges av Minecraft.

For de mindre tekniske kan man enkelt kjøpe Minecraft Realms for Java om du er PC bruker og spiller Java versjonen. Eller Realms Plus om du spiller på andre enheter og/eller bruker Bedrock. Det er bare en som betaler men mange kan ta del av det, så det er en bra løsning for de som vil spleise eller om noen sponser. Fordelen her er at det ikke krever at man selv holder det oppdatert og ingen spesiell maskinvare for å klare det.

Er du litt mer avansert kan du sette opp din egen server, det er et morsomt prosjekt for den som er litt mer teknisk intressert, men det er ikke så rett fram som man skulle kunne ønske. Om det er interesse kan jeg skrive en egen artikel om spillservere, legg isåfall igjen en kommentar.

Summa summarium

Bedrock er en bra start for de mindre tekniske, det er enkelt å spille standardversjonen av spillet og teste de utøkede mulighetene som finnes. Men fram for alt at du kan spille på alle enheter og sammen med venner som har mobil/tablet, pc eller konsoll. Men husk at mye ekstrafunksjoner her koster penger, og det kan være bra å lære barna hvordan man håndtere dette.

Java er for den litt mer avanserte, den fungerer på PC har og har nesten ubegrenset med muligheter og alternativ takker være Mods (tillegg). Det er gjerne her man ender opp om man begynner med Bedrock, om man klarer det på egenhånd eller får hjelp er det nok den mest komplette Minecraft opplevelsen.

Håper dette ga det litt mere innsikt, om ikke er det bare å legge igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Når du besøker denne webplassen får du en «kake» eller to. Her bruker vi ikke google analytics eller andre «tracking» løsninger. Du kan lese mer her.​