Microsoft Family, sikkerhet for hele familien

Hvordan bruke teknologien for å sikre familien og styre skjermtiden? Microsoft Family gir deg kontroll i Windows, Xbox og på Android telefonen.

For deg som er allerede bruker Windows 10, så har du nok kanskje sett at du behøver e-post eller telefonnummer for å logge inn første gang. Dette er da din Microsoft konto og her er det mange muligheter som dukker opp. Du har en skylagring i OneDrive (5gb i skrivende stund), kan synkronisere maskinen om du sitter på flere og du kan bruke nye Edge nettleseren å dele bokmerker og mere mellom pc, mobil og nettbrett.

Det er også her din X-box konto er og din Minecraft konto for dere som spiller. Men jeg tenkte ta opp her er en mindre kjent funksjon, nemlig Microsoft Family. En mulighet å få bedre kontroll over barnets bruk av skjermtid, stenge av tilgangen på nattetid og mye mye mer.

Hvordan komme i gang med Microsoft Family

Du går til family.microsoft.com legger til din partner og barn, eventuelt skaper nye kontoer til de. Om du skal legge de til kan du bruke e-post eller telefonnummer. Din partner må godkjenne og du må registrere kontoer for dine barn. Nå er det å bla seg rundt for å finne ut av det

Skulle språket være feil kan du skrolle lengst ned å klikke på jordkloden til venstre. Der kan du velge det språk som du ønsker.

Noen smarte funksjoner

Først og fremst skjermtidskontroll, du kan sette av tid barna får bruke på skjermen, eller hvorfor ikke stenge av tilgangen etter klokken 9? Dessuten kan du legge til sikker surf så barna ikke havner inne på sider de ikke burde være. Du kan legge inn begrensninger på kjøp og legge til mulighet for å spørre foreldre før kjøp.

Med hver sin konto kan dere også enkelt bruke samme pc, alle logger inn med sin egen konto på samme PC.

Utover dette får du felles notatblokk med OneNote og felles kalender for familiens aktiviteter tilgjengelig direkte i Outlook.

Egne tanker

Innser nå at denne artikkelen høres ser ut som en reklamekampanje 😅 Men det er mange som ikke tar seg tid til å lære viktige grunnfunksjoner som kan hjelpe de med å holde barna sikre i en digital jungel. Håper dette ga deg nye verktøy å bruke i barneoppdragelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Når du besøker denne webplassen får du en «kake» eller to. Her bruker vi ikke google analytics eller andre «tracking» løsninger. Du kan lese mer her.​