Forelder i en digital framtid

Det er ikke lett å være foreldre i dag når man selv ikke føler seg digital og barna kan så mye mer. Jeg ønsker derfor å dele med meg av min kunnskap og erfaring.

Etter mange år som onkel og leke-onkel har jeg lært om mye utfordringer som foreldre har. Mange problemer som jeg som har vært digital siden 90’talet ikke opplever. Så nå som jeg selv har fått vite at jeg skal bli far passet det bra å begynne en blogg om akkurat dette.

Jeg håper ønsker også at du som leser engasjerer deg kring dette og deler med deg av dine erfaringer og utfordringer. Det gir meg mulighet å besvare spørsmål, løfte fram det som er relevant og aktuelt, samt gi akkurat deg litt bedre forståelse for alle muligheter og utfordringer som ditt barn kommer møte i hverdagen.

Barna er framtiden og framtiden er digital

Som forelder er det viktig å forberede barna på det som venter de når de vokser opp. Men det setter enorme krav på de som nå må være forberedt på en ukjent framtid med mye som verden aldri har sett før. Så hva kan vi gjøre for å beskytte barna mot avhengighet, overgrep, mobbing og mye mer?

Jeg har ikke fasit, verden endrer seg fort å selv om svaret hadde eksistert så kommer det endre seg med hver ny plattform, løsning og ide som vi tar del av. Men å lære seg å navigere i en ukjent framtid er en verdifull egenskap som vi alle kan ta del av.

Jeg håper selv lære meg mer om utfordringer jeg kan forvente som far og dermed forberede meg bedre på den framtiden som venter meg og mitt/mine barn.

En framtid som er digital utelukker ikke alt annet

Bare for vi har en smarttelefon i lomma, streamer serier og film på TV, samt jobber framfor en PC eller sitter å surfer på den når vi kommer hjem betyr ikke det at verden utenfor ikke lengere eksisterer eller er relevant for oss og barna. Naturen er fortsatt magisk, å møte andre og leke sammen gir oss ferdigheter som er viktig for vår utvikling og ha være fysisk aktiv er viktig for helse og velvære.

Det er mange ting vi må lære og jeg vil gjerne dele med meg av leker, opplevelser og muligheter som vi kan ta del av. De ting som kan berike vårt liv, utvikle oss og gi oss minner som varer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Når du besøker denne webplassen får du en «kake» eller to. Her bruker vi ikke google analytics eller andre «tracking» løsninger. Du kan lese mer her.​